اداره هواشناسی دریایی بوشهر

رادیوسوند

رادیوسوند 

راديوسوندها از دستگاه هاي هواشناسي هستند كه براي اندازه گيري دما، رطوبت،‌ فشار، سمت و سرعت باد در جو بالا بكار مي‌روند. دو عنصر ازن و تابش نيز مي تواند توسط اين دستگاه ها اندازه گيري شود. راديوسوند يك سيستم سنجش از راه دور است و از دو لغت  به معناي انتشار دهنده راديويي وبه معني پيام آور در زبان انگليسي قديم، تشكيل شده است.دستگاه راديوسوند از دو قسمت اصلي «سنجش» و«فرستنده» تشكيل شده است، فرستنده ها پارامترهاي اندازه گيري شده را به گيرنده اي كه در سطح زمين قرار دارد، منتقل مي‌كنند. راديوسوندها گاهي به وسيله هواپيما و گاهي به وسيله راكت به جو فرستاده مي شوند. اما معمولا آن ها را به زير بالون هاي هواشناسي كه تا ارتفاع 20 تا 30 كيلومتري صعود مي‌نمايند نصب و در جو رها مي‌كنند.وقتي كه راديوسوند به ارتفاع تقريبي 30 كيلومتري بالاي سطح دريا مي رسد بالون مي تركد و راديوسوند همراه با نخ و بالون تركيده شده به طرف زمين به پائين مي افتد. پس از زمان 2 ساعت از پرتاب و در طول اوج گيري، راديوسوند به طور ثابت جريان پيوسته اطلاعات شامل دماي اتمسفر،‌ رطوبت، داده فشار، سمت و سرعت باد در سطوح مختلف جو (تا ارتفاع تقريبي 30 كيلومتري) را از طريق شبكه ارتباطات به تجهيزات خودكار گيرنده درسطح زمين مي فرستد.

محمد حسن خلفی کارشناس اداره تحقیقات

+ نوشته شده در  یکشنبه چهارم آذر 1386ساعت 14:38  توسط محمدرضا عبدالشاهی  | 

نقش هواشناسی بر روی صنعت تولید سبزیجات

Impacts of Weather on the
Vegetable Processing Industry

 

Overview

Weather plays an integral part of agriculture production in the U.S. The vegetable processing industry (canning and freezing) in the U.S. constitutes approximately 1.3 million acres, producing 6.1 to 6.8 million tons of raw product with a value of $750 million. This paper will focus on the use of weather information in the vegetable production portion of the processing industry. Del Monte Foods is one of the world's leading processors of fruits, vegetables and tomatoes. The company contracts approximately 100,000 acres of vegetables (asparagus to zucchini) which produces about 480,000 tons of raw product. The major bulk of production is in snap beans, sweet corn and green peas. Weather information (historical, current and future) is more critical to the vegetable processing industry than other segments of agriculture. Commodity crops, grain corn, soybeans, etc., are for the most part planted in a relatively narrow period of time and harvested when the crops are physiologically mature. Vegetable crops on the other hand must be planted on a tight schedule to provide orderly harvest and delivery to a processing plant. Growing seasons, planting to harvest, for major vegetables are typically 60 to 90 days. The majority of vegetables must be harvested and processed within a 24 to 48 hour period to maintain peak of quality. Weather information is, therefore, critical to all stages of planning, planting, pest control and harvest of vegetable production.

Planning

Processing facility capacity - tons per day - is a function of the physical limitations of facility equipment. Using historical weather data, planting and harvest schedules are developed to determine how many acres are to be planted to provide for processing facility daily tonnage requirements. At Del Monte, a raw product forecast system is used to aid in the planning, planting and harvesting stages of crop production. The system provides a model of planting and harvest dates as well as yield forecast. Historical data - daily high-low temperature averages, rainfall, frost and freeze dates are used to provide models for each crop each year.

Planting

Once the planting season starts, daily and near term 2 to 7 day forecasts are used to provide field personnel guidelines on what adjustments are required to the planting schedule during the following week. These schedules must reflect the impact of temperature (heat units) and moisture forecasts for the coming period. Daily adjustments are made, keeping in mind that plant capacity is fixed and that over and/or under supply affect operating costs. Satellite data transmission services are currently in use to provide current weather information, forecast information and satellite/radar information. Adjustments based on actual weather events and short range forecasts are used to ensure volumes meet production plant capacities.

Pest Control

Most pest problems (insects and diseases) of vegetable crops vary in intensity, depending upon weather conditions. Local "atmospheric" characteristics (hourly and daily) can influence the degree of pest pressure on the crop. Large scale weather patterns can also contribute to a large degree to the intensity of pest problems. Chemical spraying measures can be organized within 24 to 48 hours lead time to provide control. These control measures are costly and critical to maintaining quality and yield. A single spray application ranges from $10 to $15 per acre. Sweet corn, for example, can require up to several treatments for insect control. Accurate short-term and, to some extent, 30 -ay forecasts can play a major role in the formulating decisions on number and timing of applications.

Harvest

Most vegetable crops have a very narrow harvest window to maintain optimum quality. In order to maintain reasonable plant production, 5 day tonnage forecasts are prepared and updated daily. The tonnage forecast must take into account short term (1 to 5 days) weather forecasts. Longer term forecasts (6 to 10 days) are used to "look ahead" to anticipate the impact weather will have on future volumes. This information, both short-term and long-term, is used to enable production personnel to adjust crewing on a shift-to-shift and or a day-to-day basis. The accuracy of forecasts is critical to production decisions on daily crewing and to maintaining quality of processed product throughout the season.

Financial Implications

The year-to-year variation from planned production targets is primarily the result of weather events. Sales are based on annual forecasts; target volumes can be missed (above or below) primarily due to seasonal weather variability. It is estimated that annually 6% of planted acreage is not harvested, primarily due to weather related events. On a national scale the lost production is estimated to be valued at $42.5 million.

Weather cannot be avoided, but accurate short-term and long-term forecasts can be instrumental in maintaining orderly flows of raw product to processing facilities, at optimum costs and at the peak of quality.

نقش هواشناسی بر روی صنعت تولید سبزیجات

 

چکیده

آب وهوا نقشی اساسی را در تولید سبزیجات ایفاء می کند. بعنوان مثال، در کشور ایالات متحده صنعت تولید سبزیجات(بسته بندی وانجماد) در مساحتی حدوداً 3/1 میلیون هکتاری انجام می گیرد که شامل تولید 1/6 تا 8/6 میلیون تن محصول خام به ارزش 750 میلیون دلار می شود. در این مبحث به بررسی کاربرد اطلاعات هواشناسی در بخش تولید سبزیجات (صنعت تولید) می پردازیم. تولیدات غذایی دل مونت یکی از مهمترین تولیدکنندگان جهانی میوه ، سبزیجات و گوجه فرنگی می باشد. این شرکت حدوداً 100000 هکتارزمین سبزیجات را ( شامل محصولاتی نظیر مارچوبه و کدو) در اختیار دارد و در حدود 480000 تن محصول خام را تولید می کند. قسمت عمده محصولات این شرکت در قالب ذرت شیرین ،نخود سبز وغیره می باشد.

در صنعت تولید مصولات کشاورزی ، اطلاعات هواشناسی (اعم از اطلاعات گذشته، فعلی وآینده) نسبت به سایر بخشها اهمیت بیشتری دارند. محصولاتی از قبیل غلات، سویا وغیره در یک دوره زمانی نسبتاً کوتاه بیشتر کشت می شوندو زمانی برداشت می شوند که به بلوغ فیزیولوژیکی رسیده باشند. از طرف دیگر سبزیجات برای آنکه برداشت منظم ومحصولی خوب ارائه دهند باید با یک برنامه ریزی دقیق تر کاشت شوند. برای اکثر محصولات سبزیجات ، فصل رشد یعنی فاصله زمانی بین کاشت تا برداشت حدوداً 60 تا 90 روز می باشد. اکثر سبزیجات برای اینکه بهترین کیفیت را داشته باشند باید در ظرف 24 تا 48 ساعت برداشت شده و عملیات بعدی روی آنها صورت پذیرد.

بنابراین اطلاعات هواشناسی در تمام مراحل کاشت سبزیجات ، از قبیل مرحله کاشت ، کنترل آفات و برداشت حائز اهمیت می باشد.

اقدام به تولید

ظرفیت امکان تولید برحسب تن در روز- در واقع تابعی از محدودیتهای فیزیکی تجهیز امکانات می باشد.

با استفاده از داده های هواشناسی پیشین ،برنامه های کاشت و برداشت طوری تنظیم می شوند که مشخص نمایند چند هکتار زمین برای کسب نیازهای تولید روزانه باید کاشت شوند. در شرکت دل مونت ، در هنگام مراحل کاشت و برداشت محصولات از یک سیستم پیش بینی استفاده می گردد. این سیستم مدلی از تاریخهای کاشت و برداشت ونیزپیش بینی بازده محصول را ارائه می دهد. برای ارائه مدلهای سالانه محصولات دیگر نیز، داده های هواشناسی پیشین هر محصول از قبیل میانگین دماهای حداکثر وحداقل روزانه ، بارش و یخبندان برای سیستم تعریف می گردد.

مرحله کاشت

با آغاز فصل رشد ، از پیش بینی های 7 روزه استفاده می شود و با استفاده از این پیش بینی ها کارشناسان مزرعه پی به راهکارهایی می برند و مشخص می نمایند که در هفته بعدی برنامه کاشت نیاز به چه تغییرات یا اصلاحاتی دارد. برنامه های مذکور باید تعیین کننده پیش بینی تاثیر دما ( واحدهای حرارتی) و رطوبت در دوره آتی باشد. تغییرات روزانه اعمال می شود با ذکر این نکته که ظرفیت کاشت ثابت بوده و مقدار بیشتر یا کمتر از آن بر روی هزینه های عملیاتی تاثیر می گذارد. خدمات انتقال داده های ماهواره ای نیز بطور عادی جهت ارائه اطلاعات هواشناسی، اطلاعات پیش بینی و اطلاعات ماهواره/ رادار مورد استفاده قرار می گیرد. برای تضمین حصول ظرفیت تولید محصول نیز تغییرات واصلاحاتی براساس شرایط جوی و نیز پیش بینی های کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.

مرحله کنترل آفات

شدت مشکلات مربوط به آفات سبزیجات (حشرات و امراض) بسته به شرایط جوی تغییر می کند. ویژگیهای جوی محلی محصول (ساعتی وروزانه) می تواند بر روی شدت خسارات آفات تاثیر گذارد. الگوهای جوی بزرگ مقیاس نیز می تواند بر روی شدت آفات وکنترل آنها تاثیر گذارد. وسائل سمپاشی می توانند 24 تا48 ساعت قبل طوری تنظیم گردند تا بتوان آفات را کنترل نمود. بهبود کیفیت محصولات و افزایش بازدهی آنها گران و بسیار مهم می باشد. تنها یک سمپاشی ساده در یک مزرعه یک هکتاری چیزی در حدود 10 تا 15 دلار هزینه در بر دارد. بعنوان مثال مزرعه ذرت شیرین به چندین مرحله مراقبت جهت کنترل آفات نیاز دارد. پیش بینی های جوی دقیق کوتاه مدت و یا 30 روزه می تواند نقشی اساسی را در تصمیم گیریهای کنترل آفات ایفاء کند.

مرحله برداشت

اکثر محصولات برای اینکه بهترین کیفیت را داشته باشند باید در زمان معینی برداشت شوند. به منظور احراز یک تولید منطقی و بهینه ، یک پیش بینی عملکرد 5 روزه تهیه شده و روزانه آنلاین می شود. در این پیش بینی باید پیش بینی جوی( 1 تا 5 روزه) قید شود. از پیش بینی های بلند مدت تر (6 تا 10 روزه) برای برآورد تاثیر شرایط جوی آتی بر روی حجم محصول استفاده می گردد. این اطلاعات ، چه کوتاه مدت و چه بلند مدت ، به کارکنان مزرعه کمک می کند تا بتوانند شیفتهای کنترلی روزانه را تنظیم نمایند. دقت پیش

بینیها برای اتخاذ تصمیمات در مورد نگهبانی مزرعه و در نتیجه حفظ کیفیت بالای محصول در طول فصل حیاتی ومهم می باشد.

صرفه جویی اقتصادی

تغییرات سالانه اهداف تولیدی عمدتاً نتیجه شرایط جوی می باشد. فروش محصولات (سبزیجات) بر اساس پیش بینی های جوی می باشد. ومیزان عملکرد محصولات (زیاد یا کم ) عمدتاً در نتیجه تغییر فصلی شرایط جوی می باشد. چنین برآورد شده است که در ایالات متحده 6 درصد اراضی زیرکشت در نتیجه شرایط نامطلوب جوی برداشت نمی شود. این فرایند در سطح ملی خسارتی در حدود 5/42 میلیون دلار در بر دارد.

آنچه واضح است نمی توان از شرایط بد جوی جلوگیری کرد اما پیش بینی های دقیق کوتاه مدت و بلند مدت می توانند به ایجاد محصولات با هزینه مطلوب وکیفیت عالی کمک کند.

علیرضا بهادری کارشناس اداره تحقیقات

 

  

+ نوشته شده در  یکشنبه چهارم آذر 1386ساعت 14:36  توسط محمدرضا عبدالشاهی  |